Història del Club CE Premià de Dalt

LA NOSTRA HISTÒRIA

Des dels nostres inicis fins al present CE Premià de Dalt
FINALS DE 1974

L'ORIGEN DE L'EQUIP

P

er conèixer l’origen del CE Premià de Dalt ens hem de remuntar a dia 1 de novembre de l’any 1974. Un grup de nois de diferents edats, majoritàriament nascuts al barri de Santa Anna-Tió, va proposar al club UE Oasis de Premià de Mar fer un partit amistós, sense cap intenció més que la que no fós passar una bona estona.

En aquell moment el poble de Premià de dalt no disposava de cap camp de futbol, així que es va acordar fer el partit al Camp del CE Premià de mar. Un cop acabat el partit, del que es desconeix el resultat, el grup de nois de Premià de Dalt va reunir-se al bar “El Buzón” (situat al Torrent Santa Anna) per sopar i comentar el partit.

L’Experiència d’aquell partit improvisat havia estat tant positiva que aquella mateixa nit, es va decidir crear un equip, tots hi van estar d’acord, i a l’hora de decidir un nom per l’equip en Viçent Ferri va proposar el nom de El Santos FC, ja que el partit s’havia celebrat el dia de Tots Sants.

Aquella nit naixeria el primer equip de futbol format per jugadors de Premià de dalt, havia germinat la llavor del que en un futur seria el CE Premià de Dalt, ara només calia trobar un terreny de joc on poder jugar.

DES DEL 1974 FINS AL 1983

DE "EL SANTOS" A CLUB ESPORTIU PREMIÀ DE DALT

P

ocs anys després d’estar inscrits a la federació catalana (del 1974-79) el Santos va passar a dir-se Club Deportivo Premià de Dalt, i l’entitat que fins al moment havia estat constituït i mantingut per particulars ara passava a tenir un recolzament municipal.

En un primer moment el nom va ser en castellà “Club Deportivo Premiá de Dalt”, fins que al 1983, amb l’etapa post-franquista ja superada i la nova directiva encapçalada per Antonio Palacio, el club va passar a dir-se Club Esportiu Premià de Dalt, nom que ens acompanya fins a dia d’avui

DES DEL 1986 FINS L’ACTUALITAT

EL CAMP DE FUTBOL

E

ra l’any 1974 i l’únic espai que es va oferir al Santos per practicar futbol va ser una finca de pagès situada al Carrer Barri Mar Disseminats (Barri de Santa Anna-Tió) aquesta disposava d’un camp de cultiu en desús caracteritzat per una gran figuera, d’aquí ve el sobre-nom de “El campo de la Higuera”.

Els propis integrants de l’equip i membres de la directiva, van ser els encarregats d’aplanar l’espai i treure les males herbes i pedres amb les seves pròpies mans. El “campo de la higuera” no disposava de vestidors, i l’aigua s’obtenia d’una mànega que oferia el pagès. La llum artificial la feien arribar amb un sol focus portàtil i aprofitaven les nits de lluna plena per entrenar fins altes hores de la nit.

Vicent Ferri: “Cuando entrabas a la caseta de noche podías ver los luceros, podías ver las estrellas porque el techo estaba agujereado”.

En aquella època els recursos eren escassos però la il·lusió i les ganes de jugar a futbol, van fer tirar endavant un projecte que va anar creixent amb l’esforç de totes les persones implicades.

No va ser fins al 1986 que l’ajuntament va encarregar construir el nou Camp Municipal d’Esports de Premià de Dalt, situat a la carretera dels sis pobles, una zona intermitja entre el Barri de Santa Anna-Tió i el casc antic del poble, d’aquesta manera es feia el futbol més accessible per a tot al poble.

El nou camp municipal va ser inaugurat per l’ex-president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i l’alcalde de Premià de Dalt Manel Rodríguez Muñoz, i es va celebrar un partit entre el CD Premià de Dalt i l’Amateur del Futbol Club Barcelona (Actual Barça B), amb jugadors destacats com Jordi Roure, Paco Clos, Manolo Muñoz o Gillermo Amor.

En aquell moment l’estadi encara no disposava de sostre a les grades i el terreny de joc era de sorra, però sens dubte va ser una millora substancial respecte el mític camp de La Higuera.

Amb les noves instal·lacions i el suport municipal, el club va anar professionalitzant-se i es van anar incorporant noves categories a la base.

La nova localització del camp també va afavorir que el CE Premià de dalt, que fins al moment s’havia nodrit principalment de jugadors provinents del Barri Santa Anna, acollís nois i noies de tots els indrets del poble.

Escut CE Premià de Dalt

Els Colors de l’Equip


El color groc acompanya la samarreta del nostre club ja des dels seus inicis, el motiu prendre com a referència els colors de l’antic escut municipal de Premià de Dalt.

La major part d’entitats del poble, com el bàsquet o el futbol sala van optar per vestir de color vermell (color predominant de l’escut) però pel que fa al nostre club es va decantar pel color groc.

Tot i definir el groc com a color principal, hi ha hagut temporades on s’hi han afegit altres colors a la samarreta com el blau, el vermell o més recentment el negre, però sempre s’hi ha mantingut el groc com a color predominant.